Studiuj z nami

Logowanie do modułu Student

Start

UCZELNIA

Oferta

Kandydat

Student

Studia podyplomowe

Kursy

Pracownik

Aktualności

KONTAKT

BIP

ALO

Konferencje
Ogólnopolska Konferencja Naukowa AKTUALNE TRENDY ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY Lublin, 10 MAJ 2013 r.

Program konferencji POBIERZ

Celem organizowanej Konferencji jest wymiana myśli, poglądów i doświadczeń specjalistów z zakresu dietetyki oraz nauk pokrewnych. Konferencja ma na celu zwiększenie świadomości dotyczącej właściwego odżywiania oraz aktywności fizycznej u dzieci i młodzieży.

Zakres tematyczny Konferencji:

I. Prawidłowe żywienie dzieci i młodzieży, prewencja otyłości.
II. Reklama a odżywianie.
III. Aktywność fizyczna a prawidłowy rozwój dzieci i młodzieży.
IV. Edukacja żywieniowa dzieci i młodzieży.
V. Rodzina a kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych.
VI. Elementy psychodietetyki dzieci i młodzieży.
VII. Zdrowie psychiczne dzieci i młodzieży a odżywianie.

Zapraszamy do dyskusji przedstawicieli ośrodków naukowych i praktyków osoby zainteresowane tą tematyką oraz studentów i doktorantów.

Konferencja odbędzie się w siedzibie uczelni, przy ul. Olchowej 8 w Lublinie.

Wszelkie informacje o Konferencji będą sukcesywnie zamieszczane na stronie internetowej www.wsns.lublin.pl

O konferencji prosimy poinformować współpracowników oraz osoby zainteresowane.

Komitet Naukowy

  • Prof. dr hab. Dorota Krasowska
  • Prof. dr hab. Zbigniew Marzec
  • Prof. dr hab. Ewa Poleszak
  • Prof. dr hab. Henryk Szymusiak
  • Prof. dr hab. Ryszard Szyszka
  • Prof. dr hab. Jerzy Truchliński

Komitet organizacyjny

  • Dr Marcin Mandryk
  • Dr Marlena Matysek-Nawrocka
  • Mgr Wirginia Gieryng-Cieplak
  • Mgr Barbara Geryn

W imieniu organizatorów Konferencji
dr Marcin Mandryk

Komunikat 1

  • Zgłoszenie uczestnictwa (Pobierz) wraz z tematem pracy (e-mailem lub tradycyjną pocztą) należy przesłać do 20 kwietnia 2013 r. Zgłoszenia e-mailowe przyjmuje: dr Marcin Mandryk
  • Materiały do publikacji prosimy przesyłać do dnia 30 kwietnia 2013 r.
  • Prezentacje w Power Point prosimy przesyłać do dnia 30 kwietnia 2013 r. na adres organizatora
Szczegółowy plan konferencji zostanie przedstawiony w Komunikacie 2, który zostanie opublikowany na stronie internetowej www.wsns.lublin.pl do dnia 30 kwietnia 2013 r.

Wymogi edytorskie do tekstów przesyłanych na Konferencję

  • Artykuł należy pisać w edytorze tekstu w formacie otwartym (*.rtf lub *.doc).
  • Artykuł nie może przekroczyć objętości 12 stron.
  • Czcionka New Times Roman, rozmiar: 12 pkt.
  • Odstęp 1,5 wiersza
  • Marginesy standardowe programu MS Word tj. górny 2,5 cm; dolny 2,5 cm; prawy 2,5 cm, lewy 2,5 cm.
  • Tekst wyjustowany
  • Imię i nazwisko autora: WIELKIE LITERY, czcionka Times New Roman rozmiar 12 pkt, tekst wyśrodkowany. Wiersz niżej, stopień naukowy, nazwa jednostki, czcionka normalna.
  • Tytuł artykułu: czcionka Times New Roman rozmiar 14 pkt, czcionka normalna, tekst wyśrodkowany
  • Literatura: Times New Roman rozmiar 10 pkt – wg schematu:
    • inicjał imienia. nazwisko, tytuł, wydawnictwo, miejsce wydania, rok
    • inicjał imienia. nazwisko, tytuł artykułu, „gazeta”, rok, numer albo dzień, miejsce wydania

Prosimy o wniesienie opłaty na konto WSNS do 30 kwietnia 2013 r.

Nr konta: 26 1020 3176 0000 5602 0134 3771

Koszty udziału w konferencji:

  • prelegenci – 120 zł; pozostałe osoby – 60 zł;
  • studenci - 30 zł.

Koszty udziału obejmują:

  • udział w obradach,
  • materiały konferencyjne,
  • uroczysty bankiet,
  • certyfikat uczestnictwa,
  • publikację pracy po uzyskaniu pozytywnej recenzji (dotyczy tylko prelegentów).

W przypadku rezygnacji z udziału w konferencji zwroty kosztów nie będą dokonywane. Jednocześnie informujemy, że nie zapewniamy noclegu. Na stronie internetowej możemy zaproponować Państwu bazę noclegową w Lublinie.

Sponsorzy

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Aby dowiedziedzieć się więcej o cookies odwiedź Aby dowiedziedzieć się więcej o cookies odwiedź Politykę prywatności.

  Akceptuję cookies na tej stronie.