fbpx

Studiuj z nami

Logowanie do modułu Student

Start

UCZELNIA

Oferta

Kandydat

Student

Nauka

Studia podyplomowe

Kursy

WSPÓŁPRACA

KONTAKT

BIP

Liceum

EN

Start

Chcesz odnieść sukces dołącz do nas!

Ogólnopolska Konferencja Naukowa AKTUALNE TRENDY ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY Lublin, 10 MAJ 2013 r.

Program konferencji POBIERZ

Celem organizowanej Konferencji jest wymiana myśli, poglądów i doświadczeń specjalistów z zakresu dietetyki oraz nauk pokrewnych. Konferencja ma na celu zwiększenie świadomości dotyczącej właściwego odżywiania oraz aktywności fizycznej u dzieci i młodzieży.

Zakres tematyczny Konferencji:

I. Prawidłowe żywienie dzieci i młodzieży, prewencja otyłości.
II. Reklama a odżywianie.
III. Aktywność fizyczna a prawidłowy rozwój dzieci i młodzieży.
IV. Edukacja żywieniowa dzieci i młodzieży.
V. Rodzina a kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych.
VI. Elementy psychodietetyki dzieci i młodzieży.
VII. Zdrowie psychiczne dzieci i młodzieży a odżywianie.

Zapraszamy do dyskusji przedstawicieli ośrodków naukowych i praktyków osoby zainteresowane tą tematyką oraz studentów i doktorantów.

Konferencja odbędzie się w siedzibie uczelni, przy ul. Olchowej 8 w Lublinie.

Wszelkie informacje o Konferencji będą sukcesywnie zamieszczane na stronie internetowej www.wsns.lublin.pl

O konferencji prosimy poinformować współpracowników oraz osoby zainteresowane.

Komitet Naukowy

  • Prof. dr hab. Dorota Krasowska
  • Prof. dr hab. Zbigniew Marzec
  • Prof. dr hab. Ewa Poleszak
  • Prof. dr hab. Henryk Szymusiak
  • Prof. dr hab. Ryszard Szyszka
  • Prof. dr hab. Jerzy Truchliński

Komitet organizacyjny

  • Dr Marcin Mandryk
  • Dr Marlena Matysek-Nawrocka
  • Mgr Wirginia Gieryng-Cieplak
  • Mgr Barbara Geryn

W imieniu organizatorów Konferencji
dr Marcin Mandryk

Komunikat 1

  • Zgłoszenie uczestnictwa (Pobierz) wraz z tematem pracy (e-mailem lub tradycyjną pocztą) należy przesłać do 20 kwietnia 2013 r. Zgłoszenia e-mailowe przyjmuje: dr Marcin Mandryk
  • Materiały do publikacji prosimy przesyłać do dnia 30 kwietnia 2013 r.
  • Prezentacje w Power Point prosimy przesyłać do dnia 30 kwietnia 2013 r. na adres organizatora
Szczegółowy plan konferencji zostanie przedstawiony w Komunikacie 2, który zostanie opublikowany na stronie internetowej www.wsns.lublin.pl do dnia 30 kwietnia 2013 r.

Wymogi edytorskie do tekstów przesyłanych na Konferencję

  • Artykuł należy pisać w edytorze tekstu w formacie otwartym (*.rtf lub *.doc).
  • Artykuł nie może przekroczyć objętości 12 stron.
  • Czcionka New Times Roman, rozmiar: 12 pkt.
  • Odstęp 1,5 wiersza
  • Marginesy standardowe programu MS Word tj. górny 2,5 cm; dolny 2,5 cm; prawy 2,5 cm, lewy 2,5 cm.
  • Tekst wyjustowany
  • Imię i nazwisko autora: WIELKIE LITERY, czcionka Times New Roman rozmiar 12 pkt, tekst wyśrodkowany. Wiersz niżej, stopień naukowy, nazwa jednostki, czcionka normalna.
  • Tytuł artykułu: czcionka Times New Roman rozmiar 14 pkt, czcionka normalna, tekst wyśrodkowany
  • Literatura: Times New Roman rozmiar 10 pkt – wg schematu:
    • inicjał imienia. nazwisko, tytuł, wydawnictwo, miejsce wydania, rok
    • inicjał imienia. nazwisko, tytuł artykułu, „gazeta”, rok, numer albo dzień, miejsce wydania

Prosimy o wniesienie opłaty na konto WSNS do 30 kwietnia 2013 r.

Nr konta: 26 1020 3176 0000 5602 0134 3771

Koszty udziału w konferencji:

  • prelegenci – 120 zł; pozostałe osoby – 60 zł;
  • studenci - 30 zł.

Koszty udziału obejmują:

  • udział w obradach,
  • materiały konferencyjne,
  • uroczysty bankiet,
  • certyfikat uczestnictwa,
  • publikację pracy po uzyskaniu pozytywnej recenzji (dotyczy tylko prelegentów).

W przypadku rezygnacji z udziału w konferencji zwroty kosztów nie będą dokonywane. Jednocześnie informujemy, że nie zapewniamy noclegu. Na stronie internetowej możemy zaproponować Państwu bazę noclegową w Lublinie.

Sponsorzy

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Aby dowiedziedzieć się więcej o cookies odwiedź Aby dowiedziedzieć się więcej o cookies odwiedź Politykę prywatności.

  Akceptuję cookies na tej stronie.